ИЗОЛОВАНИ ОД СВЕТА: Снег не престаје да пада у Црној Трави, наноси и до три метра

И.М.

22. 03. 2021. у 15:12

ИАКО је сва расположива механизација на терену и ради на чишћењу путних праваца ка селима и махалама у Црној Трави многи житељи ове општине су изоловани од остатка света.

ИЗОЛОВАНИ ОД СВЕТА: Снег не престаје да пада у Црној Трави, наноси и до три метра

Фото: Г. Шљивић

У локалној самоуправи истичу да се путеви чисте непрекидно, али да свакодневно падне и до 30 центиметара новог снега, па су путари у таквим околностима готово немоћни да дођу до удаљених места.

У Црној Трави ситуацију оцењују тешком, али истичу да је важно да је снабдевање електричном енергијом редовно и да су у контакту са мештанима засеока и махала до којих се не може стићи због сметова чије ће чишћење трајати данима.

Црнотравци су навикли на овакве услове током зиме, па су се за њих на време припремили. Према последњим информацијама, сви се осећају добро и имају основне намирнице за живот као и огрев што је у суровим планинским условима најважније.

Прогнозе метеоролога говоре да ће у Црној Трави снег престати да пада тек за неколико дана, па ће тада рад путара на чишћењу локалних и махалских путева бити много бржи и ефикаснији. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)