МЛАДИ ПОСЛАНИЦИ У ПОСЕТИ ЛОЗНИЦИ: Разговарало се и о компанији Рио Тинто, горућој теми у том крају

Владимир Митрић

22. 03. 2021. у 14:19

МЛАДИ народни посланици, Ивана Поповић и Јанко Лангура, у Народној скупштини Србије, који су се, управо, вратили из посета локалним заједницама на Косову и Метохији, били су гости и Лознице, где су желели да се, непосредно, ослушну глас народа, чују за потребе овдашњих људи, али и да се информишу о ономе што је јако важно за овај крај.

МЛАДИ ПОСЛАНИЦИ У ПОСЕТИ ЛОЗНИЦИ: Разговарало се и о компанији Рио Тинто, горућој теми у том крају

Фото: Лозница инфо

То чине, како каже народна посланица Ивана Поповић, иначе Крупањка, „јер ми смо, у дословном смислу, народни посланици у НС РС и хоћемо да знамо шта желе и шта очекују наши људи“. Поповићева је најавила наставак посета другим локалним заједницама широм Србије, захвљајујући се домаћину, лозничком градоначелнику Видоју Петровић, не само на гостопримству, већ на свему што је учинио да ова њихова, посланичка мисија, буде баш онако како желе.

-У Лозници смо разговарали о горућим темама као што је „Рио тинто“ - каже Ивана Поповић. - Разговарали смо и о дивним стварима као што је пројекат „Лозница у будућности“, где смо и упознали те дивне и младе људе.Јако ми је драго да се ти мозгови и те идеје, које се код младих људи образују и гаје, сада спајају са искуством и да ћемо, из тога, изнедрити велика дела-.

По речима посланика Лангура један од главним разлога што су у Вуковом крају је пројекат „Лозница у будућности“, што је, по његовим речима, „светао пример када неко са искуством има визију да помогне младим људима.То је оно што би многи градови и општине требало да следе. Драго нам је што се у Лозници прати програм и енергија Александра Вучића и да се младим људима више не дају трећеразредне функције, већ добијају шансу да се докажу, да помогну своме граду и својој земљи.То је оно што ће и те како допринети развоју Лознице и побољшању услова живота свих грађана.

Градоначелник Лознице, Видоје Петровић, пренео је гостима да Лозница од председника Александра Вучића и Владе Србије од почетка има снажну подршку у свим сферама, када је у питању енергетска инфраструктура, довођење страних инвеститора, изградња спортских објекта, новог стадиона, обданишта, иновационог центра за младе. Огромна средства држава је издвојила за реконструкцију и комплетно опремање Опште болнице а реч је о улагању које је незабележено у историји овог града - рекао је Петровић.

Охрабрујуће је да се у Лозници и Србији бележи раст привредне активности чиме се стичу услови да се, одговорним односом према буџетским средствима, улаже у знање, улаже у младе и да се још више ради на изради планских докумената и пројеката јер је пројектна спремност локалних самоуправа нешто на чему инсистира и Влада Србије и председник државе.

Градоначелник Лознице је додао да ће Владина канцеларија за управљање јавним улагањима огромним средствима подржати локалне самоуправе у погледу осавремењавања путне инфраструктуре, изградње и реконструкције водоводне мреже и комуналне инфраструктуре.

Једна од тема била је и јаче повезивање Лознице, која има статус града, са суседним општинама Мали Зворник, Крупањ и Љубовија, у циљу боље сарадње и пружања квалитетнијих услуга грађанима.   

Разговарано је и о пројекту Јадар који реализује мултинационална компанија Рио Тинто, а имајући у виду полемике везане за утицај пројекта на животну средину, градоначелник Лознице је поручио да становници овог краја могу да буду потпуно спокојни јер су и нашој локалној самоуправи и држави Србији - грађани на првом месту.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)