ИМУНИЗАЦИЈА У ЗРЕЊАНИНУ: Готово 24 хиљаде грађана примило вакцину

Б. Г.

22. 03. 2021. у 11:58

ИМУНИЗАЦИЈА у Зрењанину одвија се уједначеним интензитетом и без већих проблема и на подручје које покрива зрењанински Дом здравља, од почетка имунизације допремљено је 25.303 доза вакцина, а дато скоро 24 хиљаде, тачније 23.924.

ИМУНИЗАЦИЈА У ЗРЕЊАНИНУ: Готово 24 хиљаде грађана примило вакцину

Фото: Б. Грујић

Од тог броја, 15.927 Зрењанинаца, вакцинисано је првом дозом, а 7.997 другом, уз присутне вакцине сва четири произвођача, највише "Синофарм", 16.289,  затим "Фајзер" - 3.221,  "Астра-Зенека" примило је 2.390, а "Спутњик" 2.024 грађана.     

Имунизација се одвија свим данима, осим недељом, на устаљеним пунктовима у граду, спортској дворани Медисон и зграде старе Специјалистичке поликлинике.

Фото: Град Зрењанин

У Градској управи истичу да постоје појединачни случајеви и примедбе градском кол-центру, у којима грађани наводе да су се одавно пријавили, још почетком процеса вакцинације, али да им позив још увек није стигао, уз напомену да град Зрењанин искључиво поступа по списковима које му свакодневно доставља еУправа Владе Србије, односно Институт за јавно здравље Србије "Др Милан Јовановић Батут", а на основу истих спискова обавља се и дистрибуција цепива овдашњем Заводу за јавно здравље, односно Дому здравља и одређује произвођач. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)