ОДУСТАЛИ ОД ШТРАЈКА ГЛАЂУ: Управник поднео оставку, заврзламе у Зрењанину решаваће нови в.д. директор Пошта Србије

Б. Г.

21. 03. 2021. у 20:12

ЗОРАН Ђорђевић, нови в.д. директор Пошта Србије, укључио се у решавање нагомиланих проблема у врху Поште у Зрењанину, уз чврсто обећање да ће посетити зрењанинске поштаре, саопштио је синдикат "Слога".

ОДУСТАЛИ ОД ШТРАЈКА ГЛАЂУ: Управник поднео оставку, заврзламе у Зрењанину решаваће нови в.д. директор Пошта Србије

Фото: С. Соколов

Доскорашњи управник, Иван Својић, кога су синдикалаци оптужили за злостављање на раду и мобинг у петак касно поподне поднео је оставку и за сада не жели да разлоге тог чина износи у јавност. Ипак од неколико радника Поште, који инсистирају на анонимности, сазнали смо да је сада већ бивши управник, оставку дао пре свега из моралних разлога, да је и он имао притисак, трпео мобинг. Да му је здравље нарушено, уз нагласак његових колега да им је криво и да је Својић просперитет компаније увек стављао изнад свега.

Иван Својић, како је незванично наговестио, жели да обавести ново руководство о чињеницама и стању унутар зрењанинске Поште, уз уверење да ће се планови новог руководства остварити и да ће им он пружити пуну подршку у раду.

Председник синдиката "Слога" у ЈП Пошта Србије Драган Живанов изјавио је да су чланови "Слоге" у зрењанинској Пошти одустали од штрајка глађу, који су најавили за понедељак 22. март, јер су им од стране пословодства фирме, пре почетка штрајка испуњена два најбитнија захтева.

Фото: С. Соколов

Нови в.д. директор Зоран Ђорђевић обавио је кратак и конструктиван разговор и на прво место ставио фирму чији вишевековни углед не сме ни у једном тренутку да дође у питање.

- Поште Србије основане су 1840. године, а интереси око 15 хиљада запослених ове угледне компаније увек морају бити изнад свега - поручио је Ђорђевић, уз напомену да се уочени пропусти хитно морају решити и да ће се он са својим тимом залагати за боље услове живота и рада свих радника и да ће ових дана посетити Зрењанин и лично се уверити у замршену и компликовану ситуацију.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (1)

Ivica

22.03.2021. 01:56

Pa ti si baro poznati finansista i manager, pa ćeš lagano sve tu da dovedeš i red. Inače, Pošta ne radi "iznad svega u interesu zaposlenih", da zaposleni su bitan činilac bilo koje firme, a pogotovu uslužne firme, ali je takođe bitan i servis klijenata, koji nisu zadovoljni, jer imate višak zaposlenih, jer ste primili i repato i kusato, pa imate bar 50% viška, a onda plate idu na socijalnu, umesto da imate koliko treba i date ljudima pristojne plate...