‚ЕПИДЕМИЈА У РУДНИЧКО-ТАКОВСКОМ КРАЈУ: У ковид одељењима 35 пацијената - 54 новозаражених

М. Б.

21. 03. 2021. у 15:36

БРОЈ пацијената у Ковид одељењима Опште болнице у Горњем Милановцу, према пресеку од јутрос, је 33 – осморо више у односу на јуче.

‚ЕПИДЕМИЈА У РУДНИЧКО-ТАКОВСКОМ КРАЈУ: У ковид одељењима 35 пацијената - 54 новозаражених

Фото: М. Б.

Мањи број заражених из ове болнице је минулих дана упућиван у Ковид болницу у Батајницу и у Клинички центар у Крагујевцу, где су још на лечењу.

- На Грудном одељењу наше болнице тренутно се лечи 17, на Неурологији 16 пацијената. Позитивно на корона вирус их је 31, два чекају резултате теста. Током минула 24 сата, хоспитализовали смо осам пацијената са симптомима који указују на могућу инфекцију тим вирусом. Ако се настави овакав прилив пацијената, наше Интерно одељење поново ће прећи у ковид систем рада – најављује данас др Предраг Шутић, в.д. директора болнице.

Подаци о броју новозаражених корона вирусом, овде се понекад не саопштавају свакодневно, већ збирно за неколико дана. Др Александар Чивовић, в.д. директора милановачког Дома здравља, изјављује да је од 18. марта до јуче касно поподне корона вирус потврђен код још 54 особе. По рачуници те установе, број новозаражених у актуелном „пику“ епидемије овде је укупно 2.237, од којих је 973 излечено.

Пандемију ковид-19 у Рудничко-таковском крају, извештајно пратимо у две етапе. У првој, од њеног почетка у марту прошле године до смиривања у мају, укупно је оболело 60 лица, од којих су петоро преминули, сви остали су, према званичним подацима, излечени. У другој, од половине јуна надаље и у актуелном „пику“ који још не показује ни блажи тренд смиривања, заражена су укупно 2.237  лица, уз нажалост 91 смртну жртву.

Од почетка имунизације у овом крају, до синоћ је вакцинисано укупно 6.423 заинтересованих лица – 4.555 „Синофармом“, 707 „Спутњиком V“, 640 „Астра Зенеком“ и 521 „Фајзер“ цепивом.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)