АПЕЛ ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ: Шабац није епидемиолошко жариште

В. М.

20. 03. 2021. у 12:30

ГРАД Шабац тренутно није епидемиолошко жариште.

АПЕЛ ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ: Шабац није епидемиолошко жариште

Фото: В.М.

Имамо од 322 до 360 прегледа дневно у ковид амбуланти Дома здравља ,,Др Драга Љочић” у Шапцу, што је благи пораст у односу на претходни период. Апелујем на суграђане да стриктно поштују мере прописане Уредбом Владе Републике Србије, јер само тако нећемо ширити инфекцију и заштитићемо и себе, и друге, каже др Александар Пајић, градоначелник Шапца.

Једини начин да буде побеђен вирус корона, који је за сада познат у свету, истиче челник Шапца,“ је вакцинисањем“.

- Ми данас на вакциналном пункту у сали Економске школе ,,Стана Милановић” имамо 400 вакцинација другом дозом ,,Спутњик Ве”, 19 другом дозом ,,Фајзера” и две ,,Синофармом” -истиче др Пајић.

- Осим тога, и око 20 људи примиће прву дозу ,,Фајзерове” вакцине. Држава је обезбедила довољан број вакцина, и зато позивам све суграђане да се пријаве за вакцинисање. Искористимо ту прилику да изаберемо вакцину коју желимо да примимо и тиме заштитимо себе, али и читаву заједницу.

У Шапцу је, према његовим речима „тренутно ревакцинисано 12 069 суграђана, а а више од 31 хиљада доза вакцина је укупно дато у граду на Сави“.

- Добро нам иде вакцинација, али не треба да станемо. Треба да искористимо могућност да се сви вакцинишемо рекао је градоначелник Шапца др Александар Пајић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)