БОРБА ПРОТИВ КОРОНЕ ЗА ПРИМЕР: У Вршцу вакцинисана готово трећина становништва

Ј. Ј. Баљак

17. 03. 2021. у 18:53

НА територији Града Вршца до сада је вакцинисано више од 14.600 грађана, што је скоро трећина становништва, а од тог броја чак око 5.830 примило је и другу дозу вакцине.

БОРБА ПРОТИВ КОРОНЕ ЗА ПРИМЕР: У Вршцу вакцинисана готово трећина становништва

Фото: Град Вршац/Ј.Ј.Б.

Велика свест грађана о важности имунизације утицала је на то да број нових случајева заразе корона вирусом у том граду опада. У последња 24 часа регистровано је 19 новоинфицираних, а дан раније тек седморо.

-Вакцинација се и даље спроводи без гужви, на два пункта у граду, тј. у Дому здравља и у амбуланти у Улици Димитрија Туцовића, као и у амбулантама у селима Уљма и Избиште. Организовани су и мобилни тимови, који одлазе ког грађана, који из различитих разлога не могу да дођу до пунктова – каже др Јелена Ђокић, чланица Градског већа за здравство, истичући и да досад није било озбиљнијих реакција ни на једно од коришћених цепива.

Фото: Град Вршац/Ј.Ј.Б.

И број збринутих пацијената у Општој болници у Вршцу, којој гравитирају и мештани суседних општина Алибунар, Бела Црква и Пландиште, значајно је смањен.

-Тренутно је хоспитализовано 40 пацијената, од којих се 14 налази у јединици интензивне неге, а осам на неком виду механичке вентилације. Располажемо довољним капацитетима, као и адекватном опремом за збрињавање свих пацијената, којима то буде потребно – указује директор болнице др Иван Ивановић.

Да Вршчани против короне воде борбу за пример, говори и чињеница да су међу првима у Србији почели да организују пунктове по ромским насељима, како би им указали на важност имунизације и помогли им да се пријаве за вакцину електронским путем.

-Задовољни смо одзивом Рома, што само значи да су све наше кампање везане за здравље, које смо спроводили током пандемије, имале позитиван ефекат – каже Алиса Шајн, координатор за ромска питања у Вршцу, уз констатацију да ће бити на терену докле год то буде потребно.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)