ЕПИДЕМИЈА НЕ ЈЕЊАВА: У Бору дуплиран број инфицираних

В.Ђ.

15. 03. 2021. у 15:02

У БОРУ је 4. марта било регистровано 122 укупно позитивних случајева вируса корона, док се закључно са 11. мартом тај број готово дуплирао, тако да је сада на ковид 19 позитивно 216 особа.

ЕПИДЕМИЈА НЕ ЈЕЊАВА: У Бору дуплиран број инфицираних

Фото: Депоситпхотос

Надлежни мисле да је то последица попуштања дисциплине и прописаних мера, и позивају суграђане да се и  даље придржавају препоручених епидемиолошких мера, као и да се пријаве за вакцинацију.

У Бору је до сада вакцинисано и ревакцинисано 12.652 грађана, а уколико буде потребе, отвориће се И трећи пункт за вакцинацију у МЗ Стари Центар. У Општој болници у Бору на ковид оделењу је хоспитализовано 26 пацијената од којих је 24 позитивно на корону, а за две особе се чека резултат.

- Немамо другу опцију осим придржавања мера и вакцинације и то је једини начин да ситуацију држимо под контролом – каже др Горан Јоксимовић, директор Опште болнице у Бору. - У обавези смо да од уторка, као испомоћ, почнемо да шаљемо и наше запослене у КЦ  Ниш, због великог броја оболелих у том граду.

Он је упозорио и да ако број заражених настави да расте и доведе до тога да оболели захтевају болничко лечење, Општа болница у Бору ће бити у проблему.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)