ПРЕМИНУО ЈОШ ЈЕДАН ПАЦИЈЕНТ: Епидемија у Рудничко-таковском крају не јењава, у ковид одељењима 22 особе

М. Б.

15. 03. 2021. у 14:35

ОД последица заразе корона вирuсом, у Ковид одељењима Опште болнице у Горњем Милановцу, током минула 24 сата, преминуо је, нажалост, још један пацијент.

ПРЕМИНУО ЈОШ ЈЕДАН ПАЦИЈЕНТ: Епидемија у Рудничко-таковском крају не јењава, у ковид одељењима 22 особе

Фото: М. Б.

На тим одељењима, према пресеку од јутрос, лече се укупно 22 пацијента.

- На Грудном одељењу смештено је 15 пацијената, на Неурологији седам. Позитивно на корона вирус их је 20, два пацијента имају негативан резултат тестирања. У протекла 24 сата, примили смо једног пацијента са симптомима који указују на могућу инфекцију корона вирусом – изјавио је данас др Предраг Шутић, в.д. директора те болнице.

Званичних података о броју евентуално новозаражених током протеклих дана викенда, до овог извештавања још нема, иако, нажалост, таквих особа незванично има...

По досадашњој рачуници милановачког Дома здравља, укупан број оболелих од корона вируса у актуелном „пику“ епидемије износи укупно 2.010, од којих је излечено 909.

Пандемију ковид-19 у Рудничко-таковском крају, извештајно пратимо у две етапе. У првој, од њеног почетка у марту прошле године до смиривања у мају, укупно је оболело 60 лица, од којих су петоро преминули, сви остали су, према званичним подацима, излечени. У другој, од половине јуна и у актуелном „пику“ који још не показује тренд смиривања, заражена су укупно 2.010 лица, уз нажалост 91 смртну жртву.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)