ПОДИЖУ САРАДЊУ НА ВИШИ НИВО: Град Вршац и Спортски савез Србије најављују организацију нових такмичења

Ј. Ј. БАЉАК

13. 03. 2021. у 19:47

СПОРТСКИ савез Србије одавно је препознао Вршац као један од спортских центара, у који на припреме редовно долазе бројне домаће и стране репрезентације и клубови из разних спортова, због чега сада са локалном самоуправом преговарају о подизању досадашње сарадње на много виши ниво.

ПОДИЖУ САРАДЊУ НА ВИШИ НИВО: Град Вршац и Спортски савез Србије најављују организацију нових такмичења

Фото: Спортски савез Србије

Тим поводом је у Београду одржан састанак са чланом Градског већа за спорт и омладину Марком Рашићем, помоћницом градоначелнице Вршца Тамаром Радочај и генсеком Спортског савеза Вршац Јовицом Момировим.

- Разговарали смо о подизању досадашње сарадње на виши ниво, што ће резултирати бројним заједничким спортским акцијама и манифестацијама, а у којима ће бити ангажовани сви спортски капацитети града, са акцентом на Центар "Миленијум". Врата Вршца увек су била и биће отворена за све спортисте – нагласио је Марко Рашић.

Тамара Радочај, као бивша трофејна кошаркашка репрезентативка Србије, посебно је поносна на чињеницу што је Вршац, после много година, управо овог викенда домаћин завршнице Купа Милана Циге Васојевића у женској кошарци.

- Нажалост, ова велика спортска манифестација одвија се без публике, због епидемиолошких услова, али Вршчани ће моћи поново да уживају у великим спортским догађајима, чим се све врати у нормалу. То ће повући и ангажовање смештајних, хотелских, угоститељских, трговинских и других капацитета у Вршцу – рекла је Радочајева.

Момиров је подсетио да је Спортски савез Србије основним школама поделио и контигент лопти за више спортова.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)