ПОМОЋ СТИГЛА У ХРВАТСКУ: Мештани белоцркванског села Кусић однели хуманитарне пакете у Доњу Велешњу

Ј. Ј. БАЉАК

13. 03. 2021. у 15:39

ПАКЕТИ хуманитарне помоћи, коју су током фебруара прикупљали мештани белоцркванског села Кусић, стигли су у земљотресом разорено село Доње Велешње, у општини Кукурузари, у Хрватској.

ПОМОЋ СТИГЛА У ХРВАТСКУ: Мештани белоцркванског села Кусић однели хуманитарне пакете у Доњу Велешњу

Фото: Општина Бела Црква

Уз подршку обе локалне самоуправе, и Беле Цркве и Кукурузара, конзервирана храна, брашно, уље, средства за личну хигијену и кућна хемија безбедно су допремљени онима којима је та помоћ најпотребнија.

-Од општине Кукурузари смо добили сагласност и потврду за несметан улазак у Хрватску, без поседовања теста на корона вирус, а омогућено је и да возило ЈАТП „Бела Црква“ буде ослобођено путарине у оба правца, с обзиром на то да је превозило хуманитарну помоћ – објашњава Мирко Доловац из КУД „Вукомир Видић – Уча“ из Кусића, које је и иницирало ову хуманитарну акцију.

Не крије и задовољство због осмеха на лицима мештана Доњег Велешња, који су пресећни што их се неко сетио у овим претешким временима.

-Наши старији мештани нису заборавили помоћ коју су им пружили управо становници Доњег Велешња, након изливања реке Нере давне 1976. године, када је било поплављено више од пола Кусића. После тога смо се и побратимили, тако да је ово узвраћање помоћи логичан след догађаја – додаје Доловац.

Иначе, ово је друга хуманитарна акција, коју су Белоцрквани организовали за помоћ местима у Хрватској, која су разорена у земљотресу. КУД „Белоцркванске мажореткиње“ је претходно прикупио и однео помоћ својим колегиницама из Глине.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)