ПОСАДИЛИ ВИШЕ ОД 100 ТОПОЛА: На месту дивље депоније у вршачком селу Марковац ниче парк

Ј. Ј. БАЉАК

12. 03. 2021. у 10:23

НА МЕСТУ старе дивље депоније у вршачком селу Марковац сада ниче парк, захваљујући акцији коју су спровели мештани, локална самоуправа и Шумска управа Вршац.

ПОСАДИЛИ ВИШЕ ОД 100 ТОПОЛА: На месту дивље депоније у вршачком селу Марковац ниче парк

Фото: Град Врсац

Заједничким снагама су у потпуности санирали ту запуштену парцелу на крају села, која је годинама представљала легло инсеката, змија, пацова и осталих извора заразе, а потом су посадили и преко стотину топола.

Искрчили су и самоникло шибље и друго растиње у непосредној близини некадашњег сметлишта, које је локална самоуправа уклонила пре пар година у склопу велике акције чишћења дивљих депонија по свим селима.

 - Планирамо да у овом будућем парку поставимо и клупе и друге садржаје за забаву и одмор свих генерација. Такође, овим примером желимо да подстакнемо и друге месне заједнце да на сличан начин реше питање својих старих дивљих депонија, као и да више воде рачуна о својој животној средини – каже Славиша Максимовић, члан Градског већа за рурални развој.

Он је истакао и да ће у току ове године још интензивније радити на озелењавању и уређењу вршачких села, као и да ће наставити са уклањањем преосталих дивљих депонија, којих је до пре три године укупно било око 40.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)