ПРИДРЖАВАТИ СЕ МЕРА ПРОТИВ КОРОНЕ! Повећан број прегледа у ковид амбуланти Ново насеље у Ваљеву

Б. ПУЗОВИЋ

09. 03. 2021. у 10:29

У КОВИД амбуланти Ново насеље од почетка марта евидентан је благи пораст броја прегледа особа са симптомима респираторних инфекција, које подсећају на ковид 19, па стручњаци епидемиолошку ситуацију у Ваљеву оцењују као нестабилну. Од почетка месеца, обављено је око 1.750 – у просеку 250 прегледа дневно.

ПРИДРЖАВАТИ СЕ МЕРА ПРОТИВ КОРОНЕ! Повећан број прегледа у ковид амбуланти Ново насеље у Ваљеву

Фото: ДЗ Ваљево

Свакодневно се, истичу лекари, повећава и број особа које су позитивне на вирус корона. До сада, у марту, већ је достигнута половина позитивних колико их је било прошлог месеца! У фебруару било је 557 нових случајева, а у првих седам дана марта од 703 тестирана у ковид амбуланти 251 је био позитиван на корону.

БЛАЖА СЛИКА

- Клиничка слика болести ковид 19 код пацијената који се јављају нашим лекарима већином су блаже – каже др Антић. - Међутим, у нашу ковид амбуланту долазе и особе са знатно тежим стањем, поготово они који се касно јаве. Уз поштовање превентивних мера, имунизација је један од начина да се епидемија стави под контролу. До сада, Дом здравља је употребио око 19.100 вакцина, заједно са Општом болницом око 20.500 доза. До сада, ревакцинисано је 7.500 грађана.

- Свакако треба да се забринемо, иако су број прегледа дневно знатно мањи него у новембру прошле године, када нам се јављало и више од 700 пацијената у једном дану – каже директорка Дома здравља Ваљево Бранка Антић.

- Повећање броја позитивних доказ је да се грађани не придржавају мера, зато апелујемо да носе маске, одржавају хигијену руку, не бораве у просторијама са много људи, то се односи и на период бар две недеље после вакцинације, али и после треба да се чувају. Апелујемо и на младе, да смање са журкама, како би што пре изашли из ове ситуације.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)