11.000 ЕВРА ЗА СРПСКЕ ПОРОДИЦЕ НА КИМ: Српска православна омладина Инсбрука помогла породицама и Народној кухињи

В.Ц.С.

07. 03. 2021. у 15:00

СРПСКА православна омладина Инсбрука (СПОЈИ), уз помоћ добротворне организације Епархије рашко-призренске „Мајка девет Југовића“ и братства манастира Високи Дечани, испоручила је током прошле године помоћ српским породицама на Косову и Метохији вредну више од 11.000 евра. Ово је на свом сајту објавила ова хуманитарна организација, позната по томе што се изборила да родна кућа Диане Будисављевић у том граду добије спомен таблу са њеним именом.

11.000 ЕВРА ЗА СРПСКЕ ПОРОДИЦЕ НА КИМ: Српска православна омладина Инсбрука помогла породицама и Народној кухињи

Фото: Н.Ђ.

Упркос пандемији, како кажу, успели су у рекордном року, од 28. јуна до 28. јула 2020, уз помоћ више од 160 донатора са скоро свих страна света, да сакупе 11.488,35 евра. Ово је, иначе, двадесета по реду акција прикупљања помоћи за косовске и метохијске породице.

Преко организације „Мајка девет Југовића“, у септембру су испоручили помоћ вредну 4.742,10 евра за три косовске породице и Народну кухињу. Реч је о Стојановићима из Новог Насеља, Стојковићима из Кусца и Симићима из Врбовца. Народној кухињи у Прековцу, која брине о стотинама људи, купили су 564 кг пасуља у вредности 1.240,80 евра.

Фото: Н.Ђ.

У Метохији им је помогла братија манастира Високи Дечани, која је током јесени испоручила помоћ вредну 6.503,50 евра за четири фамилије: шесточлану породицу Ђурић из Осојана, Чукариће из Велике Хоче, Мициће, такође из Велике Хоче и младу породицу Дубић, која чека прво дете.

Неке од породица добиле су грађевински материјал, неке белу технику и кућне апарате, неке овце, а Дубићима су помогли да купе плац на ком ће изградити свој први дом и тако остати у Метохији.

Акцију СПОЈИ су подржале и помогле и многе јавне личности и организације.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)