ВЕЛИЧАНСТВЕН УСПЕХ КУД “СПАСОВДАНСКИ ВЕЗ”: Дреновчани победили на међународном фестивалу (ФОТО)

З. РАШИЋ

06. 03. 2021. у 23:57

ВЕЛИЧАНСТВЕН УСПЕХ КУД “СПАСОВДАНСКИ ВЕЗ”: Дреновчани победили на међународном фестивалу (ФОТО)

Фото: Приватна архива

СРПСКО културно-уметничко друштво из Дреновца код Параћина, “Спасовдански вез”, једино из Србије учестовало је на седмом по реду Међународном фестивалу “Звездана киша” у руском граду Екатеринбург и однело победничку титулу у категорији народних кола.

У питању је велики гала такмичарски фестивал на ком су учесници из Русије наступили на бини уживо, а било је педесетак ансамбала. Страни такмичари учестовали су равноправно на тај начин што су послали организаторима видео снимке својих кореографија које су приказане у паузама.

- Ми смо послали кореографију “Влашке игре из околине Неготина, село Кобишница”, које смо снимали прошле јесени у изузетно тешким условима због ковида, у паузи између два таласа, а са двадесет играча. То је наша препознатљива кореографија са којом учествујемо на такмичењима и очигледно је да се допала стручном жирију овог међународног фестивала – рекао је Александар Михајловић, председник “Спасовданског веза”.

Дреновачки фолклораши изузетно су поносни на свој интернационални успех који је у њиховом осмогодишњем раду највећи до сада.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)