НОВИ САД ДОБИЈА ЈОШ ЈЕДНУ БОЛНИЦУ: Градоначелник Вучевић открио могућу локацију

З. ГРУМИЋ

05. 03. 2021. у 13:30

ЗА изградњу ковид болнице у Новом Саду, са 400 до 500 лежајева, предложене су локације на Мишелуку и на Булевару Европе, изјавио је данас градоначелник Милош Вучевић, напомињући да ће то бити не привремена него трајна здравствена установа те врсте, која убудуће остаје у здравственом систему града, покрајине и државе Србије.

НОВИ САД ДОБИЈА ЈОШ ЈЕДНУ БОЛНИЦУ: Градоначелник Вучевић открио могућу локацију

Фото Ж. Кнежевић

Пре почетка изградње треће домаће ковид болнице, пројекта којег је ових дана најавио председник Александар Вучић, требало би да Град пронађе локацију и да је урбанистички и комунално уреди.

- Тиме добијамо капацитете који ће на „покрити“ недостатак градске, односно опште болнице у Новом Саду – рекао је Вучевић новинарима и додао да би та нова болница била део система државног здравства.

У предстојећем периоду Град би требало да од Министарства здравља добије неопходне параметре, када је реч о капацитету, квалитету те инвестиције, оптимизацији рокова и друг.

- Од те две локације, које су предложили урбанисти, мени лично је атрактивнија она на Мишелуку, али јој је недостатак то што има мање изграђене инфраструктуре у односу на Булевар Европе. Видећемо и заједно проценити – рекао је градоначелник.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Ja

05.03.2021. 14:27

Kad otvarate limanski dom zdravlja? Zatvorili ste ga kad je počela epidemija, ko će za to da odgovara? Ljudi koji boluju od nekovid bolesti nemaju gde da se leče nego samo kod privatnika. Je l' to budući zdravstveni sistem Srbije?