РАСТЕ БРОЈ ПАЦИЈЕНАТА У КОВИД-ОДЕЉЕЊИМА: У Рудничко-таковском крају од јуче хоспитализовано још шест особа

М. Б.

04. 03. 2021. у 14:15

РАСТЕ БРОЈ ПАЦИЈЕНАТА У КОВИД-ОДЕЉЕЊИМА: У Рудничко-таковском крају од јуче хоспитализовано још шест особа

Фото: М. Б.

У РУДНИЧКО - таковском крају расте број пацијената, који се лече од вируса корона.

У Ковид одељењима Опште болнице у Горњем Милановцу, њихов број током протекла 24 часа је 31 (шесторо више него јуче, 3. марта, док је тај број јуче, у односу на 2. март, био увећан за троје).

- На Грудном одељењу смештено је њих 18, а 13 на Неурологији. Позитивно на ковид-19 је 24, четворо има негативан тест, троје чека резултате тестирања. У минула 24 сата, примили смо седам пацијената (троје више него претходног дана) са симптомима који указују на корона вирус, једног смо отпустили кући – потврдио је данас др Предраг Шутић, в. д. директора те болнице.

До овог извештавања, нема података о броју евентуално новозаражених у овом крају, током протекла 24 сата. Њих је јуче било десеторо. Према изјави др Александра Чивовића, в.д. директора милановачког Дома здравља, укупан број оболелих од корона вируса, у овом актуелном „пику“ епидемије, овде је 1.864 а од њих је до сада излечено 856.

Пандемију ковид-19 у Рудничко-таковском крају, извештајно пратимо у две етапе. У првој, од њеног почетка у марту прошле године до смиривања у мају, укупно је оболело 60 лица, од којих су петоро преминули, сви остали су, према званичним подацима, излечени. У другој, од половине јуна и у актуелном „пику“ епидемије, који још не показује тренд смиривања, заражена су укупно 1.864 лица, уз нажалост 86 смртних жртава.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)