ТРОЈЕ ПРЕМИНУЛО, РАСТЕ БРОЈ ХОСПИТАЛИЗОВАНИХ - Из Завода за јавно здравље упозоравају: Ситуација у Пазару врло лако може измаћи контроли

Н. Кочовић

04. 03. 2021. у 11:40

У ОПШТОЈ болници у Новом Пазару, регионалном ковид центру, у последња 24 сата преминула су три пацијента од последица изазваних корона вирусом, док је број хоспитализованих наставио да расте.

ТРОЈЕ ПРЕМИНУЛО, РАСТЕ БРОЈ ХОСПИТАЛИЗОВАНИХ - Из Завода за јавно здравље упозоравају: Ситуација у Пазару врло лако може измаћи контроли

Фото: Н. Кочовић

Од последњег пресека на болничко лечење примљено је шест особа, пет из Новог Пазара и једна из Сјенице, тако да их је сада у Општој болници и Специјалној болници Новопазарска Бања укупно смештено 127, што је највише уназад пар месеци.

Петоро је на респираторима, док је двоје на кисеоничкој потпори.

Број оних који се први пут јављају са симптомима корона вируса лекарима ковид амбуланта је у порасту последњих дана и креће се око 70, што је готово дупло више него пре десетак дана. Од 150 послатих узорака ПЦР тестова, 40 је било позитивно.

У Заводу за јавно здравље истичу да је до погоршања ситуације дошло због апсолутног непоштовања противепидемијских мера у граду.

- Ситуација је заиста озбиљна и врло лако може измаћи контроли. Морамо почети поново да носимо маске, да се поставе дезо баријере испред улаза у кафиће или установе, да се на вратима опет налазе одговорна лица која ће мерити температуру онима који улазе и да се користе дезинфекциона средства. Позивам одговорне у угоститељским објектима и свим установама да поштују ове мере – каже портпаролка Завода Мајда Иковић.

Она је апеловала и на полицију да пооштре контролу особа којима су изречене мере самоизолације.

- Доста таквих људи, иако су позитивни, шета градом, па чак и одлази на посао – навела је Иковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)