СВЕ ВИШЕ ЗАРАЖЕНИХ: У Пиротском округу погоршање епидемијске ситуације

В. Ћирић

02. 03. 2021. у 20:03

СВЕ ВИШЕ ЗАРАЖЕНИХ: У Пиротском округу погоршање епидемијске ситуације

Фото: В: Ћ.

НА подручју Пиротског округа, према данашњим подацима број новозаражених ковидом је 29 грађана, што је готово дупло више у односу на јуче, када их је било 16.

Највише новозаражених је у Пироту, чак 19, затим следи Бела Паланка са 6, Бабушница са 4 и Димитровград у коме је регистровано 3 новозаражених особа. У лабораторију “Ватрено око” у Нишу, послато је 24 бриса сумњивих на ковид 19.

Уз ове податке Центра за превенцију и контролу болеси, пиротски ЗЗЈЗ додаје да је од почетка епидемије преминуло 164 особа, а највише их је било, чак 135 од 28. новембра прошле године до данас. У ковид амбулти обављено је 146 првих и других прегледа, а на ковид одељењима пиротске ОБ тренутно се лечи 16 пацијената. Данас је за 49 грађана наложена мера кућне изолације, док је те мере ослобођено 12 особа.

У последњих седам дана региструју се појединани случајеви заразе међу ученицима и запослених у школама, као и ученици и професори у кућној изолацији због позитивних чланбова породице.

Пошто је епидемијска ситуација несигурна са тенденцијом погоршања, неопходно је да све школе доследно спроводе мере за сузбијање ковид инфекције-кажу у ЗЗЈЗ у Пироту и оцењују да је епидемијска ситуација у округу несигурна са тенденцијом погоршања, због чега је неопходно поштовање свих превентивних мера и одзив масовној вакцинацији.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)