ПОЛИТИЧКЕ ИГРЕ И ОКО ШЕЋЕРАНЕ: Градска управа у Пожаревцу демантује оптужбе локалне опозиционе иницијативе

Д. НОВКОВИЋ

03. 03. 2021. у 06:21

ПОЛИТИЧКЕ ИГРЕ И ОКО ШЕЋЕРАНЕ: Градска управа у Пожаревцу демантује оптужбе локалне опозиционе иницијативе

Фото АПР

РЕГИОНАЛНА иницијатива за источну Србију "Исток" је саопштила да локална самоуправа у Пожаревцу продаје имовину Фабрике шећера у стечају, по знатно нижој цени од оне коју је за њу платила 2015.

Тврде и то да се Шећерана плаћена 315 милиона сада нуди за 136, иако је досад у инфраструктуру уложено више милиона евра.

Поменути "Исток", подсетимо, у овдашњој Скупштини делује као опозиција, а Градска управа је саопштила да иза огласа за продају земљишта стоји Агенција за лиценцирање стечајних управника. Прецизирано је и то да се не ради о локацији коју су они купили, већ о терену који је власништво Шећеране у стечају, добијено по окончању судских спорова...

"РИНГЕЛСАН"

ИЗ "Истока" тврде и то да је фирма "Рингелсан" - која је добила субвенције државе - под сумњивим околностима нестала из круга Шећеране, оставившио дугове и неисплаћене зараде.

Градска управа и ово демантује, наводећи да поменута фирма није добила субвенције, а да се из Пожаревца повукла по окончању суђења са локалном самоуправом и исплати свих дуговања.

- Што се тиче улагања од "више милиона евра" у инфраструктуру Индустријске зоне, Град је опремио око девет хектара на почетку Улице Ђуре Ђаковића. Та локација ни на који начин није повезана са Фабриком шећера, па је ово свесна замена теза зарад обмањивања грађана - саопштено је из Градске управе, уз подсећање на то да су 2015. за 316 милиона динара купљени око 22 хектара земљишта, 57.000 квадрата објеката, технолошка опрема и комплетна инфраструктура. Тај комплекс је готово спреман за рад, па није било потребе за додатним улагањима.

Досад је, сазнајемо, продат само део технолошке опреме - за око 142 милиона динара - да би се објекти испразнили и понудили за издавање.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)