БРИГА О ЗАШТИТИ ВЕРСКЕ И КУЛТУРНЕ БАШТИНЕ: Директор Канцеларије за КиМ разговарао са игуманијом Пећке Патријаршије

Д.З.

02. 03. 2021. у 16:33

БРИГА О ЗАШТИТИ ВЕРСКЕ И КУЛТУРНЕ БАШТИНЕ: Директор Канцеларије за КиМ разговарао са игуманијом Пећке Патријаршије

Фото: Канцеларија за КиМ

ДИРЕКТОР Kанцеларије за Kосово и Метохију др Петар Петковић разговарао је данас (у уторак) са игуманијом манастира Пећка патријаршија, мати Харитином.

Како се наводи у саопштењу Канцеларије за КиМ ,Петковић је игуманији Харитини пренео бригу Kанцеларије и своју лично бојазан за заштиту верске и културне баштине на KиМ и истакао пројекте које Канцеларија спроводи на  њиховој обнови, промоцији и заштити.

-Током искреног и отвореног разговора, Петковић се са мати Харитином дотакао и питања безбедности сестринства Пећке патријаршије и изазовима са којима се оне свакодневно сусрећу. Директор је игуманији Харитини честитао избор новог патријарха, његове светости господина Порфирија под чијом управом је и ставропигијални манастир Пећка патријаршија, духовно седиште српских патријарха-наводи се у саопштењу Канцеларије за КиМ и додаје да се на састанку разговарало и о епидемиолошкој ситуацији на Kосову и Метохији и на који начин Kанцеларија може да помогне у одговору на последице пандемије вируса Kовид 19.

Састанку у Палати „Србија“ присуствовао је и др Душан Јововић, помоћник директора задужен за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)