НАСТАВЉА СЕ ИМУНИЗАЦИЈА СРБА СА КиМ: Вакцинисани стари и немоћни из општине Клине у куршумлијском Дому здравља (ФОТО)

Д.Зечевић

02. 03. 2021. у 10:43

НАСТАВЉА СЕ ИМУНИЗАЦИЈА СРБА СА КиМ: Вакцинисани стари и немоћни из општине Клине у куршумлијском Дому здравља (ФОТО)

Фото: Д. Зечевић

У ОРГАНИЗАЦИЈИ Привременог органа општине Клина данас су у куршумлијском Дому здравља вакцину против ковида 19 примиле старија и немоћна лица са подручја ове општине.Наиме, за десетак старијих лица која се отежано крећу до ове здравствене установе превоз је обезбедио Привремени орган општине а вакцине против корона вируса са подручја ове општине до сада је примило више од стотину лица.

- Уважили смо апеле наших државних органа, директора Канцеларије за Косово и Метохију Петра Петковића али и нашег председника Александра Вучића о неопходности вакцинације тако да смо за старија лица која не могу да поднесу вожњу аутобусом организовали комби превоз-истичу Весна Пешић и Божидар Шарковић из Привременог органа ове општине напомињући да се повратници у овој општини налазе у неколико села што им додатно отежава комуникацију.

На вакцинацију је данас дшла и осамдесет осамдесетосмогодишња Милева Перић која сматра да је вакцинација корисна. Међу онима који су дошли да приме вакцине су Слободан и Велика Лопаћанин повратници који живе сами у село Клинавац.

Фото: Д. Зечевић

 

- Од тридесетак домаћинстава колико их је до 1999 године живело у селу вратили смо се само ми, јер је у свом дому најбоље.

Међутим, пошто смо у годинама а и немамо сопствени превоз, захваљујући Привременом органу дошли смо да се вакцинишемо и одазовемо се апелу наших политчких представника који брину о нашем здрављу-говоре Слободан и Велика који упркос годинама живе од пољопривреде.

Иначе, осим повртаника из метохијских средина у куршумлијском Дому здравља наставља се и имунизација Срба из централног Космета и других делова метохијских средина, а до сада их је према речима директорке Ураније Петровић у овој здравственој установи вакцинисано више од пет хиљада .

Фото: Д. Зечевић

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)