АЛАРМАНТНО ЕПИДЕМИОЛОШКО СТАЊЕ У ЋУПРИЈИ: Скоро сваки други тест позитиван

З.Рашић

01. 03. 2021. у 21:45

АЛАРМАНТНО ЕПИДЕМИОЛОШКО СТАЊЕ У ЋУПРИЈИ: Скоро сваки други тест позитиван

Фото: З.Р.

Тренутно епидемиолошко стање у општини Ћуприја изузетно је неповољно и алармантно, нарочито у последњој недељи фебруара када се проценат позитивних у односу на број тестираних кретао између 40 и 50 одсто, а укупан број заражених вирусом корона само у фебруару износио је 543.

На данашњој седници Општинског штаба за ванредне ситуације у том граду др Горан Радовановић, директор Завода за јавно здравље „Поморавље“, оценио је зато „да у овој фази епидемије без поштовања општих мера и примене вакцине до броја којим ћемо да постигнемо колективни имунитет, ми дефинитивно немамо шансе да изађемо из овог зачараног круга“, док је директор Опште болнице Ћуприја, др Слободан Гајић, навео податак да је за само 16 дана број суграђана који се лече у ковид-систему те здравствене установе порастао за скоро три пута, од 23, колико их је било 12. фебруара, до 68, колико је житеља те општине било јутрос на хоспиталном лечењу.

Уколико грађани не буду водили рачуна, ћупријски лекари изразили су бојазан да би ускоро могао би да се понови децембарски сценарио када је у Поморавском округу од последица ковида умрло скоро 200 људи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)