"ПУСТИТЕ НАМ БРАЋУ": Млади у Грачаници траже слободу за другове

Д. З.

28. 02. 2021. у 19:53

ПУСТИТЕ НАМ БРАЋУ: Млади у Грачаници траже слободу за другове

Фото: Д. З.

ВИШЕ десетина младих, школских другова и пријатеља младића, којима је због туче у Лапљем Селу одређен притвор у трајању од 30 дана и вечерас се окупило у центру Грачанице, да би изразило револт због, како истичу, неправедне казне за њихове другове.

Уз транспаренте "Правда за другове" и "Пустите нам браћу" , "И они су нечија деца", "Слободни сте ако вам је савест чиста", "Правда за наше другове", "Желимо мир" окупљени младићи, су још једном скандирањем имена својих притворених другова, затражили да им се укине притвор и поручили да ће протестовати све док њихови другови не буду пуштени из притвора и док као и они не буду са својим породицама.

Нешто раније у току дана протестовали су и родитељи притворених младића који сматрају да им је притвор неправедно одређен и да су неки од њих само сведоци туче која се у понедељак између две групе младића догодила испред школе у лапљем селу.

У тучи је повређено неколико младих међу којима и син политичара Ненада Рашићадок се малолетни А. М. Који је такође задобио повреде и даље налази на лечењу.

Иначе, полиција је после туче привела седморицу младих и после притвора од 48 сати одређен им је једномесечни притвор.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)