ВИШЕ НОВЦА ЗА РАЗВОЈ ТУРИЗМА: Покрајински секретар за привреду у Апатину, најављено још улагања

Ј. БЕКИЋ

26. 02. 2021. у 20:26

ВИШЕ НОВЦА ЗА РАЗВОЈ ТУРИЗМА: Покрајински секретар за привреду у Апатину, најављено још улагања

Фото: Ј. Бекић

КОНКУРСИ из области туризма и привреде на подручју апатине општие биле су данас главна тема сусрета ресорног секретара у Влади Војводине Ненада Иванишевића и председнице општине Апатин Дубравке Кораћ са њеним сарадницима, одржаног у ЈП „Марина“.

– Изнели смо нове идеје и планове који се тичу брендирања самих туристичких потенцијала Апатина, а једна од доминантних тема из области туризма је будућа изградња визиторског центра на простору бивше чарде „Харчаш“ - изјавила је Дубравка Кораћ.

Иванишевић је истакао да је Секретаријат спреман да подржи општину Апатин као и друге локалне самоуправе, а за чију је намену овогодишњи буџет увећан за 60 одсто.

- Покрајински буџет је повећан у односу на прошлу годину за 60 одсто што јасно показује опредељење Покрајинске владе да много више помогне привреду и туризам. Ових дана крећемо у расписивање конкурса који ће првенствено бити опредељени за набавку репроматеријала, машина, опреме у туризму и привреди као и подизање туристичких потенцијала - нагласио је Иванишевић,додајући да је циљ да се кроз бољу промоцију туристичке понуде помогне да што већи број домаћих, али и страних туриста посети Апатин.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)