ЕПИДЕМИЈА У РАДНИЧКО-ТАКОВСКОМ КРАЈУ: Без преминулих, још 48 новооболелих

М. Б.

26. 02. 2021. у 14:11

ЕПИДЕМИЈА У РАДНИЧКО-ТАКОВСКОМ КРАЈУ: Без преминулих, још 48 новооболелих

Фото: М.Дробњак

СРЕЋОМ, ни данашњи званични извештај о зарази корона вирусом у Рудничко-таковском крају, током протекла 24 часа не бележи ни једног преминулог пацијента од опаког ковида-19. Бележи, нажалост, још 48 особе оболеле од те пандемије.

- Укупан број регистрованих, оболелих од корона вируса, у овом „трећем пику“ епидемије, овде је 1.768. Од тог броја, 821 пацијент је излечен, они и њихови контакти ослобођени су кућне изолације. Сва преостала ковид позитивна лица, налазе се у кућној изолацији, под медицинским контролама Дома здравља.

Током протекла два дана, у Ковид амбулантама нашег Дома, прегледано је укупно 295 особа, урађено је 116 антигенских тестова, узето 16 назофарингеалних брисева, десет лица је упућено на хоспитализацију – изјавио је данас др Александар Чивовић, в.д. директора Дома здравља у Горњем Милановцу.

Пандемију ковид-19 у Рудничко-таковском крају, извештајно пратимо у две етапе. У првој, од њеног почетка у марту прошле године до смиривања у мају, укупно је оболело 60 лица, од којих су петоро преминули, сви остали су, према званичним подацима, излечени.

У другој, од половине јуна до сада, заражено је укупно 1.780 лица, уз нажалост 85 смртних жртава.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)