ПОГОРШАНА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У КИКИНДИ: У болници поново 34 пацијента

Р. Шегрт

25. 02. 2021. у 17:07

ПОГОРШАНА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У КИКИНДИ: У болници поново 34 пацијента

Фото: Р.Шегрт

ИАКО се може похвалити великом процентом имунизације, епидемиолошка ситуација у Кикинди тренутно није добра.

 Напротив, погрошала се, иако се почетком овог месеца учинило да епидемија  ковида 19 јењава, па се и Општа болница вратила старом режиму рада и почела специјалистичке прегледе.

 Крајем јануара  био је смањен број оболелих, а на болничком лечењу било је 12 пацијената. Ових дана стање је значајно лошије. У болници су 34 особе и већина има средње тешку или тешку клиничку слику. Оболели су стросне доби од 40 до 86 година. Добра околност је што ниједан пацијент није на респиратору и што на болничком лечењу нема заражене деце.  

- Повећао се и број прегледа у фебрилној амбуланти. Пре три недеље дневно смо имали од пет до десет, највише 15 пацијената, а сада  их је дипло више, поново се са симптомима јави 25 до 30 пацијената што говори о погоршању ситауције - објаснио је др Мирко Стојисављевић, директор Опште болнице у Кикинди.

Према подацима Кризног штаба тренутно су активна 293 случаја, а међу зараженима има и оних који су постали позитивни након пријема вакцине. Лекари објашњавају да је то могуће, јер је потребно да прође одређени период да организам стекне имунитет и да је тај процес индивидуалан. Зато је неопходно и даље поштовање прописаних против епидемијских мера.

Погоршање ситуације догодило се иако је у Кикинди од 20. јануара, када је почела имунизација, једну од вакцина до сада примило 13.438 грађана, од чега је 5.071 особа већ добила и другу дозу вакцине.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)