ПУНЕ КОВИД БОЛНИЦЕ У ПЧИЊСКОМ ОКРУГУ: Не смањује се број новооткривених случајева вируса корона

Ј.С.

25. 02. 2021. у 14:25

ПУНЕ КОВИД БОЛНИЦЕ У ПЧИЊСКОМ ОКРУГУ: Не смањује се број новооткривених случајева вируса корона

Фото: Ј.С.

ДВЕ ковид болнице у Врању и једна у Сурдулици готово су пуне, свега је двадесетак слободних болничких лежајева према данашњим подацима.

У ковид болницама Здравственог центра у Врању хоспитализован је 141 пацијент. Од тог броја 128 је позитивно на корона вирус, 127 пацијената је са бронхопнеумонијом, док је на кисеонику 65. На болничко лечење примљено је  у предходна 24 сата 16 пацијената, док је отпуштено 13. Од овог броја, 2 пацијента су упућена на даље лечење у Крушевац и 1 у Сурдулицу.

Тренутно је у ковид болницама у Врању 19 слободних постеља. Што се тиче сурдуличке ковид болнице и тамо су болничку капацитети скоро попуњени. Тренутно се лечи 60 пацијената, што значи да су свега три слободна кревета. У предходна 24 сата било је чак 11 пријема и пет отпуста.

Према подацима Завода за јавно здравље у Врању корона вирус је потврђен код укупно 151 становника округа, од 419 обрађених узорака што поново показује на виско проценат заражених у односу на тестиране.

У Врању је 109 новооболелих, Прешеву 13, Владичином Хану 12, Сурдулици и Бујановцу по 8, у Трговишту је један новооболели док у Босилеграду нема нових случајева. У ковид амбуланти током јучерашњег дана обављено је 275 прегледа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)