МОБИНГ ИЛИ ПОЛИТИКА: Озбиљни проблеми у функционисању градске организације Црвеног крста у Чачку

В. ИЛИЋ

25. 02. 2021. у 07:26

ДЕВЕТОРО, од укупно 12 запослених у Градској организацији Црвеног крста у Чачку је једном овдашњем адвокату предало документацију којом доказују да их секретар ове организације Биљана Давидовић мобингује, па најављују покретање тужбе.

МОБИНГ ИЛИ ПОЛИТИКА: Озбиљни проблеми у функционисању градске организације Црвеног крста у Чачку

Фото В. Илић

У прикупљеним извештајима неуропсихијатара и осталих специјалиста се, сазнајемо, наводи да имају обољења изазвана изложеношћу шиканирању, психичком малтретирању и уопште лошим међуљудским односима, па ће ускоро посла бити и за надлежни суд.

Биљана Давидовић, Фото В. Илић

Нажалост, нико од радника није желео да коментарише ове информације јер, кажу, то би се косило са Кодексом Црвеног кртса, по којем је искључиво секретар Биљана Давидовић овлашћена да комуницира са медијима.

- Нисам упозната са тужбама које наводно припремају запослени. Нико од радника ми се није пожалио ни на шта, а о томе нису обавештени ни други органи управљања Црвеног крста у Чачку. Оно што могу да кажем јесте да сви зараде примају редовно, без заостатка - истиче Биљана Давидовић.

Истовремено, други човек у овој друштвеној организацији - Игор Логвинов који је, како се незванично тврди, за непуне две године са места возача аванзовао до стручног сарадника задуженог за организацију и развој - сматра да су "сви проблеми настали када се умешала политика".

ЛИЧНЕ ФРУСТРАЦИЈЕ

ОДБОРНИК Петар Јанковић (на слици) негира све наводе Игора Логвинова. Каже да је у Црвеном крсту ангажован после вишемесечног волонтерског рада, те бројних уговора о раду на одређено време.

Фото В. И.

- Тврдња да је неко некога уцењивао буџетским средствима и да је вршен притисак на секретара Биљану Давидовић су лична фрустрација и ноторна лаж. Одборник сам постао после доласка у одву организацију и своје политичко ангажовање никада нисам показивао, нити користио на свом радном месту - тврди Јанковић и најављује да ће задовољење потражити и пред лицем правде.

- Нарушава нам се углед да би био спроведен хир једног појединца из локалне самоуправе који жели да кадрује и запошљава по политичкој линији, и у нашој организацији. Ја сам, као одговоран човек, напустио Српску напредну странку у којој сам био од њеног оснивања јер се то косило са мојим моралним начелима и статутом Црвеног крста у којем сам радно ангажован. Запослени трпе мобинг, али само од политичара који их позивају да потписују разне петиције и учествују у страначким кампањама. Систем функционише тако што председник Скупштине града Игор Трифуновић, преко одборника Петра Јанковића, којег је недавно овде запослио после силних притисака на нашег секретара, наређује како би запослени требало да се понашају. А, ради се о човеку који је правоснажно осуђен на затворску казну због насиља и недоличног понашања на спортским приредбама. Штавише, због вожње под дејством алкохола му је одузета возачка дозвола, а он ипак управља нашим аутомобилима и позива се на Трифуновића - објашњава Логвинов.

Игор Логвинов, Фото В. Илић

Незванично сазнајемо и то да је између њега и Трифуновића - пре око годину дана - у просторијама Црвеног крста, наочиглед запослених, дошло до жестоког обрачуна који би епилог требало да добије и у суду...

Јуче, нажалост, нисмо успели да чујемо и став првог човека локалног парламента јер Игор Трифуновић најпре није одговарао на телефонске позиве, а потом је у поруци објаснио да се налази у болници.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)