КАМИЏОРА ВИШЕ НИЈЕ ЦРНА РУПА: Коначно осветљен саобраћајни улаз у Краљево из правца Крагујевца (ФОТО)

Г.Ћ.

22. 02. 2021. у 11:48

ПОСЛЕ више од једне деценије од завршетка реконструкције и након бројних имовинско-правних перипетија, коначно су осветљени такозвани Камиџорски мост преко Западне Мораве и оближња, веома прометна раскрсница на улазу у Краљево из правца Крагујевца.

КАМИЏОРА ВИШЕ НИЈЕ ЦРНА РУПА: Коначно осветљен саобраћајни улаз у Краљево из правца Крагујевца (ФОТО)

Фото:Г.Шљивић

Комплетну расвету Камиџорског моста који практично спаја краљвачки са гружанским крајем, део регионалне саобраћајнице испред и иза ове ћуприје, као и раскрснице на којој се рачвају путеви према Крагујевцу и Краљеву са обилазницом око града на Ибру, средствима из републичког буџетра поставило је предузеће „Путеви Србије“.

- Расвета је постављена још прошле године, али се чекало да се реше одређени имовинско-правни односи за изградњу неопходне трафо-станице која овај систем напаја електричном енергијом. Недавно је све завршено и мост и раскрсница су коначно осветљени – каже Александар Несторовић, директор ЈП за уређивање грађевинског земљишта у Краљеву.

Осветљење на камиџорској петљи посебно је обрадовало возаче који овом саобраћајницом свакодневно пролазе и по неколико пута.

- Живим у Краљеву, али сам пуних девет година запослен у Крагујевцу. Свакодневно путујем аутомобилом и ова раскрсница и мост у том периоду никада нису били осветљени. Све је подсећало на огромну црну рупу – каже један од возача.

- Сада је потпуно друга прича. Ето, када нас у 21. веку и овакве ствари обрадују, а требало би да буду уобичајене и да се подразумевају.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)