И ЖУТА ДУЊА ЗА РАСТАНАК: Краљевчани одали почаст преминулом Ђорђу Балашевићу - Мирно ти море, панонски морнару... (ФОТО)

Г. ЋИРОВИЋ

20. 02. 2021. у 21:22

ПАЛЕЋИ свеће и уз звуке незаборавних хитова једног од највећих кантаутора на овим просторима, неколико десетина Краљевчана у суботу увече је, у центру града на Ибру, одало почаст недавно преминулом Ђорђу Балашевићу.

И ЖУТА ДУЊА ЗА РАСТАНАК: Краљевчани одали почаст преминулом Ђорђу Балашевићу - Мирно ти море, панонски морнару... (ФОТО)

Фото: Г. Шљивић

- Волеле су га генерације и генерације из бивше и садашње државе, а захваљујући сјајним песмама верујем да ће га волети и поштовати и неке наредне генерације. Жао ми је што га никада нисам уживо гледала у свом граду, али сам зато путовала на концерт у Крагујевац, а имала сам и ту част и привилегију да присуствујем једном од његових легендарних наступа у „Сава центру“ - рекла нам је једна средовечна Краљевчанка.

У знак поштовања и сећања на Балашевића, у неколико познатих угоститељских објеката у центру града током целог дана и вечери пуштале су се искључиво његове песме, од оних са почетка музичке каријере и „Раног мраза“, па све до најновијих.

- Нека ти је мирно небеско море, панонски морнару – штитећи упаљену свећу од налета ветра тихо је рекао један Краљевчанин уз одобравање својих суграђана. - Неко то од горе види све...

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)