МОЖЕ БИТИ БИЛО КО: Доктор Зоран Јовановић најзаслужнији за беспрекорно функционисање ковид јединица у пиротској Болници

В.Ћ.

19. 02. 2021. у 16:34

ДОКТОР Зоран Јовановић, начелник интерне медицине у пиротској Општој болници недавно је, поводом дана државности добио Златну медаљу за заслуге, признање које му је додељено за беспоштедну борбу за здравље пацијената оболелих од ковида.

МОЖЕ БИТИ БИЛО КО: Доктор Зоран Јовановић најзаслужнији за беспрекорно функционисање ковид јединица у пиротској Болници

Фото: В.Ћирић

Др Јовановић је и сам био заражен ковидом, али је заразу успешно победио и наставио рад са пацијентима.

- Поносан сам на признање које сам добио, мада могу слободно да кажем да је идентично признање могао да добије свако у ковид јединицама: од радника који су одржавали хигијену у црвеној зони, преко медицинских сестара, техничара, техничког особља, администрације. Они који су били укључени у процес лечења: од пријема, смештаја лечења пацијената оболелих од короне. Сви који су у црвеној зони на неки начин ризикију своје животе. Наравно, ту су и наше породице којима смо захвални, јер су због нашег даноноћног ангажмана поприлично трпеле и ризиковале да и оне буду заражене, јер је евидентно да је велики ризик радити са короном. Нажалост има велики број оболелих и преминулих здравствених радника и признање које је председник Вучић уручио на неки начин посвећено је свима њима - каже скромно овај интерниста и закључује да је у почетку у ковид јединицама дневно било и преко 90 болесника, а сада их је нешто око двадесетак, што је знак да се у болници радило својски и стручно.

Др Горан Петровић, директор пиротске Опште болнице, каже да је лично он делегирао колегу Јовановића за ово признање јер је од момента формирања ковид јединица буквално даноноћно на ногама и по одељењима у црвеној зони и да је највише учинио за функционисање дела болнице у ковид режиму.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)