ПРИЗНАЊЕ ЦЕЛОМ ТИМУ: Међу одликованима на Дан државности и двоје лекара из Краљева

Г. Ћировић

17. 02. 2021. у 20:52

МЕЂУ 170 заслужних појединаца које је председник Србије Александар Вучић одликовао поводом Дана државности, више него заслужено нашао се и др Милан Парезановић, начелник Инфективног одељења Опште болнице „Студеница“ у Краљеву и помоћник директора ове угледне установе за интернистички сектор, један од јунака борбе против ковида-19 у граду на Ибру.

ПРИЗНАЊЕ ЦЕЛОМ ТИМУ: Међу одликованима на Дан државности и двоје лекара из Краљева

Горан Шљивић

- Признајем да сам веома почаствован што сам међу изабранима за ово одликовање. То је потврда доброг досадашњег рада, не само мог, већ комплетног тима који је спроводио дијагностику и лечење ковид болесника у Краљеву. Појединац више не може ништа сам у медицини, нарочито у оваквој пандемији. Цео тим мора биту укључен, од менаџмента, преко хигијеничара, до лекара и медицинског особља – скромно каже др Парезановић.

До сада је, према његовим речима, више од 100 лекара и око 300 медицинских сестара ОБ „Студеница“ учествовало у раду Ковид болнице.

- Сви смо своје знање и искуство, у већини случајева и здравље, уложили у рад Ковид болнице како би збринули и лечили оболеле - додао је др Парезановић.

Горан Шљивић

За огроман, несебичан допринос у борби против опаког вируса, председник Вучић постхумно је одликовао и др Данијелу Гордић која је од последица короне преминула у децембру прошле године.

- То може бити један вид сатисфакције њеној породици. Она је свој живот дала у борби против ковид инфекције. Не само она, него и бројни лекари и сестре широм Србије који су се од првог дана ухватили у коштац са короном и, на жалост, дали своjе животе. Лепо је што је председник државе препознао тај њихов немерљив допринос.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)