СМЕЋЕ СЕ ПОНОВО ОДВОЗИ У УЖИЦЕ: Решен проблем нагомилавања отпада на трансфер-станици у Прелићима

В. ИЛИЋ

18. 02. 2021. у 07:26

НЕКАДАШЊЕ сметлиште, а данас трансфер-станица у Прелићима код Чачка је потпуно очишћена, односно са ње је уклоњено више од 100 тона отпада који се овде гомилао због кварова на камионима за транспорт до регионалне депоније "Дубоко" крај града на Ђетињи.

СМЕЋЕ СЕ ПОНОВО ОДВОЗИ У УЖИЦЕ: Решен проблем нагомилавања отпада на трансфер-станици у Прелићима

Фото В. Илић

- Уз ангажовање додатне механизације, успели смо да сав заостали отпад транспортујемо до Ужица, па су сада сви контејнери потпуно празни и све је чисто. Платили смо и приватну фирму која је одвезла четири туре, тако да је овај проблем у потпуности решен - каже директор ЈКП "Дубоко" Момир Миловановић, док челник ЈКП "Комуналац" Петар Домановић додаје да Чачани нису осетили последице јер је опасност од потенцијалне еколошке катастрофе брзо отклоњена.

Наводи и то да ово комунално предузеће из Чачка на трансфер-станицу свакодневно довезе око 150 тона отпада и редовно га транспортује до Ужица, јер свако нагомилавање представља велики проблем.

АКЦИЈА Очишћен терен крај Чачка, Фото В. Илић

Иначе, сазнајемо, крајем марта би требало да отпочну проширење и стабилизација тела депоније "Дубоко", радови ће потрајати неколико месеци, а одлагање отпада на нови део би требало да се устали од августа. Министарство за заштиту животне средине је за ову инвестицију определило 96 милиона...

С друге стране, одборник групе грађана под називом "Чачак је наш" Драган Бисенић, који је први указао на проблем нагомилавања смећа у Прелићима, градској Комуналној инспекцији је поднео пријаву против Н. Н. лица које је одговорно за стварање "дивље" депоније на трансфер-станици у МЗ Свети Сава.

Драган Бисенић, Фото Приватна архива

- Занемарује се чињеница да ово није први акцидент у Прелићима и све би, верујем, постало уобичајена пракса да ми, овога пута, нисмо алармирали јавност. Овом пријавом то желимо да зауставимо, али једнако инсистирамо на законској и политичкој одговорности оних који су то до сада радили, или ништа нису учинили да до тога не дође, а ресорно су задужени - закључује Бисенић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)