ПРЕЛИЋИ ОПЕТ ЧИСТИ: Решен проблем нагомилавања отпада на трансфер станици код Чачка

В. И.

17. 02. 2021. у 12:13

НЕКАДАШЊА депонија, а данас трансфер станица у Прелићима код Чачка потпуно је очишћена, односно са ње је уклоњено више од 100 тона отпада, који се овде гомилао због кварова на камионима за транспорт.

ПРЕЛИЋИ ОПЕТ ЧИСТИ: Решен проблем нагомилавања отпада на трансфер станици код Чачка

Фото: В. И.

Смеће је одвезено на регионалну депонију „Дубоко“.


- Уз ангажовање додатне механизације успели смо сав заостали отпад да транспортујемо од Чачка до Ужица. Сви контејнери су потпуно празни и све је чисто. Платили смо и приватну фирму која је одвезла четири туре, тако да је овај проблем у потпуности решен – рекао је директор ЈКП „Дубоко“ Момир Миловановић.

Петар Домановић, директор ЈКП „Комуналац“ из Чачка додао је да грађани нису осетили последице, те да је опасност од потенцијалне еколошке катастрофе брзо отклоњена. Он је нагласио да комунално предузеће из Чачка дневно на трансфер станицу довезе око 150 тона отпада и редовно га транспортује до Ужица, јер свако нагомилавање представља велики проблем.

Како су нагласила два директора, у плану су радови на проширењу и стабилизацији тела депоније Дубоко који почињу крајем марта. Радови ће трајати неколико месеци, а одлагање отпада на проширени део требало би да почне у августу. Министарство за заштиту животне средине за ову инвестицују определило је 96 милиона динара.

Са друге стране, одборник Групе грађана “Чачак је наш“ Драган Бисенић, који је први указао на проблем нагималавања смећа у Прелићима, поднео је пријаву Комуналној инспекцији града Чачка против НН лица које је одговорно за, како се наводи у пријави, стварање дивље депоније на трансфер станици “Прелићи“, у МЗ Свети Сава.

- Изоставља се чињеница да ово није први пут да се она прави на локацији трансфер станице и да да би то постала пракса да ми овога пута нисмо изашли у јавност. Овом пријавом то желимо да зауставимо и истовремено да потенцирамо законску и политичку одговорност оних који су то до сада радили или нису учинили ништа да до тога не дође, а ресорно су одговорни за то. Питање које се логично намеће је шта би било да и овога пута то није дошло до јавности. Одговор је наравно познат – закључио је Бисенић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)