ВАКЦИНАЦИЈА У ВРШЦУ: Осим кинеског цепива, сада је на располагању и руска вакцина

Ј. Ј. БАЉАК

17. 02. 2021. у 11:52

ВАКЦИНАЦИЈА У ВРШЦУ: Осим кинеског цепива, сада је на располагању и руска вакцина

Фото: Град Вршац

У ВРШЦУ је досад против вируса корона вакцинисано више од 4.500 грађана, који су примили кинеско цепиво, а данас ће први пут бити вакцинисани и они који су се пријавили за руски „Спутњик Ве“.

Имајући у виду да се већ спроводи и ревакцинација кинеском вакцином, дошло је до реорганизације рада Дома здравља, па ће се вакцинација од сада спроводити само у тој здравственој установи.

У току преподнева, од осам до 15 часова, грађани ће примати другу дозу кинеске вакцине, док ће се прва доза руске вакцине давати од 15 до 19.30 часова.

Сви остали прегледи и преписивање терапије спроводиће се од седам до 13 часова у амбулантама у Улици Димитрија Туцовића и код бивше касарне.

Др Данијела Туркоање каже да имају довољне количине оба цепива, јер им нове дозе редовно стижу на основу броја пријављених грађана преко портала еУправа.

- Није било већих нежељених ефеката на вакцине, осим повишене температуре. Задовољни смо како имунизација тече, али и даље апелујемо на грађане да се пријаве за вакцину, као и да се и даље придржавају свих мера, јер пандемија још траје – каже др Туркоање.

У последња 24 часа у Вршцу је регистровано још 12 нових случајева заразе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)