ЗБРИНУЛИ ГА ЗБОГ ХЛАДНОЋЕ: Мушкарац (40) смештен у Установу за одрасле и старије У Лесковцу

И. М.

14. 02. 2021. у 17:58

ШТИЋЕНИК лесковачког Центра за социјални рад, стар око 40 година, збринут је у Установи за одрасле и старије.

ЗБРИНУЛИ ГА ЗБОГ ХЛАДНОЋЕ: Мушкарац (40) смештен у Установу за одрасле и старије У Лесковцу

Фото: И.Митић

То је учињено на захтев овог човека из околине Вучја, а по налогу социјалних радника. Он више није могао да борави у свом дому који је због хладноће неуслован за становање.

У Центру за социјални рад су потврдили информацију и истакли да ово није прва зима током које раде на привременом збрињавању тог корисника њихових услуга.

Овој установи минуле ноћи пријављено је и да је једна особа женског пола лежала на улици у лесковачком Радничком насељу, али док су надлежни изашли на лицу места она је већ отишла својој кући. Према незваничним информацијама, радило се о особи која је била под утицајем алкохола.

За случајеве када се процени да је било којој особи потребан неки вид социјалне заштите полиција и здравствене установе у Лесковцу имају неприкидно доступан број телефона дежурних службеника Центра за социјални рад којима то могу да пријаве.

Мушкарац из околине Вучја је прва особа која је ове зиме, због хладноће, смештена на сигурно. У Центру кажу да се такви случајеви јављају спорадично, а да их је највише било 2012. године у време дуготрајног ледног таласа. Тада је исти начин збринуто десетак особа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)