ПРОГЛАШЕНИ ПОБЕДНИЦИ "ЗЛАТНЕ КАЦИГЕ": Међу награђенима и афористичар Бојан Љубеновић

С.БАБОВИЋ

13. 02. 2021. у 16:24

ДАРКО Дрљевић,аутор из Црне Горе добитник је “Златне кациге” за најбољу карикатуру на 29. Међународном фестивалу хумора и сатире у Крушевцу. Ђокица Милосављевић из Новог Села победио је у категорији писане форме за причу “Арсини прозори”,а Милан Берић из Бања Луке за песму “Протор”.

ПРОГЛАШЕНИ ПОБЕДНИЦИ ЗЛАТНЕ КАЦИГЕ: Међу награђенима и афористичар Бојан Љубеновић

Фото: КЦК

Бојан Љубеновић добитник је “Златне кациге” за афоризам “На скупштинске прозоре ставили смо решетке.Да се посланици навикавају”.

Mеђу награђенима је Милојко Стојковић из Смедеревске Паланке који је за причу “Прозорска осматрачница”,добио признање “Раде Брка”.

-”Златна кацига” је најзначајнији бренд Културног центра Крушевац и један је од обележја Крушевца у међународном контексту-напомиње Виолета Капларевић,директорка КЦК.- Циљ Фестивала је све ове године остао непромењен:унапређење и афирмација хумора и старије, као и развијање креативности међу младим ауторима.

Чак 347 аутора(291 карикатуриста и 56 писаца) из 50 земаља конкурисали су за неке од награда на Фестивалу. Жири је бирао међу 883 карикатуре,35 прича,43 песме и 579 афоризама.

-Већ афирмисани, старији аутори своје радове слали су одговарајући на тему “Прозор”,док су аутори до 18 година имали задатку тему “Музика”.

И међу “млађима” је конкуренција била изузетна:140 карикатуре,16 стирпова,шест песама и две приче.

Анастазија Стамболовић,гимназијалка из Чачка, тријумфовала је у категорији карикатура и стрип, а Миња Ђелкапић,такође из Чачка, победница је у категорији писане форме.Свим добитницима награде ће бити додељена на Међународни Дан шале,1.априла.


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)