БЕЗ ПРЕМИНУЛИХ, У КОВИД-БОЛНИЦИ 36 ПАЦИЈЕНАТА: У Рудничко-таковском крају од почетка епидемије укупно заражено 1.646

М. Б.

12. 02. 2021. у 13:48

БЕЗ ПРЕМИНУЛИХ, У КОВИД-БОЛНИЦИ 36 ПАЦИЈЕНАТА: У Рудничко-таковском крају од почетка епидемије укупно заражено 1.646

Фото: М.Б.

ДАНАШЊИ званични извештај о епидемији корона вируса у Рудничко-таковском крају, до овог извештавања, срећом не бележи ни једног преминулог пацијента, а за 36 пацијената саопштава, да су збринути у Ковид одељењима Опште болнице у Горњем Милановцу.

- Према пресеку од јутрос у осам сати, од њих 36 на Грудном одељењу смештено је 15, на Интерном 11 и десет на Неурологији. Позитивно на корона вирус је 25 пацијената, девет негативно, двоје њих чека резултате тестирања, или тестирање. Током протекла 24 сата, четворо пацијената смо отпустили на кућно лечење, у истом периоду примили смо на болничко лечење још две особе, са симптомима који указују на могућу инфекцију корона вирусом – изјавио је данас др Предраг Шутић, в.д. директора милановачке Опште болнице.

Подаци званичника о броју новозаражених, овде понекад изостају, понекад се разликују, али, бар тако засада верујемо, не превише у разликама између бројева тестираних и потврђених на ковид-19. Најважније је следеће: подаци о бројевима нажалост преминулих, су тачни.

Пандемију ковид-19 у овом крају, извештајно пратимо у две етапе. У првој, од њеног почетка у марту прошле године до смиривања у мају, укупно је оболело 60 лица, од којих су петоро преминули, сви остали су, према званичним подацима, излечени.

У другој, од половине јуна до сада, заражено је  укупно 1.586  лица, уз нажалост 81 смртну жртву.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)