БЕЗ ФИЗИЧКЕ АКТИВНОСТИ НЕМА НИ ЗДРАВЉА: Подељена донација - спортска опрема за 29 суботичких школа

Ј. Л.

11. 02. 2021. у 19:18

ГРАД Суботица и Савез за школски спорт поделили су спортске реквизите за ученике и стручне литературе за педагоге физичке културе у свих 29 основних и средњих школа.

БЕЗ ФИЗИЧКЕ АКТИВНОСТИ НЕМА НИ ЗДРАВЉА: Подељена донација - спортска опрема за 29 суботичких школа

Фото: Ј. Л.

- У пакету се налазе квалитетне лопте за рукомет, кошарку, одбојку и фудбал, а биће подељени на основу тога који су спортови најзаступљенији у конкретној школи. Наставници добијају дуксеве и стручну литературу која ће им помоћи да унапреде свој рад - истиче Наташа Алексић, члан Градског већа задужена за спорт и омладину.

У Савезу за школски спорт Суботице задовољни су што били у прилици да донирају суботичким школама реквизите за бављење најпопуларнијим спортовима, али шшто су могли колико толико да организују спортска надметања.

- За нама је година у којој смо морали да прекинемо школска спортска такмичења, али поред тога у првом полигодишту успели смо да одржимо такмичења у стоном тенису, стрељаштву и атлетици- каже Радослав Свирчев, генерални секретар Савеза за школски спорт Суботице. Чекамо повољнију епидемиолошку ситуацију како бисмо, надамо се већ у марту, на радост свих нас, наставили са такмичењима.

Један од пунктова где су се делили спортски реквизити је била ОШ „Кизур Иштван". У овој школи истичу значај инсистирања да наши најмлађи суграђани буду што активнији кроз спорт и захваљују се Граду Суботици што им то омогућава кроз разне активности, па и овако донацијом опреме.

- Школски спорт је веома важан с обзиром да деца основношколског узраста половину свог времена проводе у школи, так да је важно на прави начин организовати њихово време и да их што више ангажујемо у спорту. Сведоци смо да успед епидемије и бројних рестрикција деца много времена проводе уз екране, а ми одрасли треба да им помогнемо да се што више баве спортом, у чему нам помажу град и спортски савези - објашњава Дејан Анђеловић, директор ОШ "Кизур Иштван".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)