СЕДМОРО НОВОЗАРАЖЕНИХ КОВИДОМ-19: Од почетка епидемије у Рудничко-таковском крају укупно заражено 1.646 људи

М. Б.

11. 02. 2021. у 15:43

СЕДМОРО НОВОЗАРАЖЕНИХ КОВИДОМ-19: Од почетка епидемије у Рудничко-таковском крају укупно заражено 1.646 људи

Фото: М. Бошњак

СЕДАМ особа у Рудничко-таковском крају, до овог извештавања, потврђено су, према званичним подацима, новозаражене ковидом-19.

Подаци званичника о броју новозаражених, овде се понекад разликују, али, бар тако засада верујемо, не превише у разликама између бројева тестираних и потврђених на ковид-19. Најважније: подаци о бројевима нажалост преминулих, су тачни. Бројеви новозаражених особа, разликују се према појединачним изјавама званичника, од којих понекад у јавности има одступања, али не превише у односу на, нажалост, тачне бројеве.

Др Александар Чивовић, в. д. директора  Дома здравља у Горњем Милановцу, и данас износи ове податке:

- У овом, такозваном „трећем пику“ епидемије, овај крај бележи укупно 1.593 лица, заражених корона вирусом. Од њих 1.593 до сада је излечено 745, они и њихови контакти су ослобођени кућне изолације. Преостали оболели налазе се у кућној изолацији, под медицинским надзором лекара Дома здравља у Горњем Милановцу. Тренутно су из овог краја на Ковид одељењима, већином у Општој болници у Горњем Милановцу, хоспитализована 34 лица, потврђено позитивна на ковид-19. У Ковид амбуланти нашег Дома, јуче су прегледане укупно 133 особе, урађено је 38 антигенских тестова, узета два назофарингеална бриса, није било пацијената упућених на хоспитализацију – изјавио је јутрос др Чивовић.

Пандемију ковид-19 у овом крају, извештајно пратимо у две етапе. У првој, од њеног почетка у марту прошле године до смиривања у мају, укупно је оболело 60 лица, од којих су петоро преминули, сви остали су, према званичним подацима, излечени.

У другој, од половине јуна до сада, заражено је  укупно 1.586  лица, уз нажалост 81 смртну жртву.    

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)