ЧАРОЛИЈА ПРАЗНИЧНИХ ЛАМПИОНА : У Лиманском парку од данас до 25. фебруара траје Кинески фестивал светла

С.Б.

11. 02. 2021. у 08:25

КИНЕСКИ фестивал светла, трећи у Новом Саду, почиње данас и траје до 25. фебруара у Лиманском парку, поштујући све безбедносне мере заштите од пандемије и без наплате улазница.

ЧАРОЛИЈА ПРАЗНИЧНИХ ЛАМПИОНА : У Лиманском парку од данас до 25. фебруара траје Кинески фестивал светла

Фото КФС

Организатори манифестације, којом се уз подршку Владе Новог Сада, код нас званично обележава кинеска Нова година, истичу да ће се чаробни лампиони палити сваког дана у 17 часова.

- Срећан сам што смо и у ово тешко време успели да организујемо фестивал и прикажемо чаролију лампиона који су занимљиви свим генерацијама - каже иницијатор и оснивач фестивала, Слободан Тркуља, наш уметник, мултиинструменталиста, композитор... који већ дуже време ужива велику популарност у Кини и ради на културној размени двеју земаља.

СВЕЧАНО Слободан Тркуља, иницијатор фестивала, Фото КФС

- Много тога се променило од прошлог фестивала, живот је другачији али верујем да у нама и даље постоји потреба и жеља за лепим доживљајем. Кинески фестивал светла ће бити права прилика да са породицом и драгим пријатељима изађете и посетите свет креативне игре светла. Молим све посетиоце да уживају у светлосном спектаклу поштујући епидемиолошке мере.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)