НОВА НОРМАЛИЗАЦИЈА ВОДОСНАБДЕВАЊА: Вода из власотиначког водовода исправна за пиће

И.М.

08. 02. 2021. у 15:44

ВОДА која се дистрибуира из система власотиначког ЈКП „Водовод“ хигијенски је исправна, потврдиле су анализе лесковачког Завода за јавно здравље.

НОВА НОРМАЛИЗАЦИЈА ВОДОСНАБДЕВАЊА: Вода из власотиначког водовода исправна за пиће

Фото: И.М.

Ова здравствена установа је, од 3.до 5. фебруара, узела 19 узорака површинске, потом воде са постројења за прераду као и из дистрибутивне мреже, а све анализе су показале да је она исправна за пиће и припрему хране. Узорковање воде је стандардна законска процедура након што дође до прекида у водоснабдевању.

У последњих месец дана ово је трећи пут да су Власотинчани остајали без воде за пиће. Први пут када је због невремена дошло до оштећења цевовода и бране на водозахвату, други пут због немогућности прераде условљене великом мутноћом воде, а последњи пут због нове хаварије односно због пуцања главног потисног цевовода сирове воде.

Сви корисници услуга власотиначког „Водовода“ водом за пиће снабдевали су се из цистерни, док су ону из дистрибутивног система, после санације последица хаварија, користили као техничку воду све док надлежни нису потврдили њену бактериолошку и физичко-хемијску исправност.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)