СВИ ТРАЖЕ СТАН НА ДАН: Епидемија се није одразила на приватне станодавце у Вршцу

Ј. Ј. БАЉАК

08. 02. 2021. у 13:03

ПАНДЕМИЈА ковида двојако се одразила на туризам у Вршцу.

СВИ ТРАЖЕ СТАН НА ДАН: Епидемија се није одразила на приватне станодавце у Вршцу

Фото Ј. Ј. Баљак

Док су хотели и мотели осетили недостатак туриста, пре свега страних, приватни сектор је чак и у овим условима профитирао. Стан на дан показао се као добра инвестиција, због чега се све више Вршчана одлучује за пружање такве врсте услуга.

Попуњеност свих смештајних капацитета лане је била 40 одсто, што у Туристичкој организацији Вршца оцењују као веома добро, с обзиром на ситуацију. Гости су у највећем броју долазили у летњем периоду, када су епидемиолошке мере биле блаже, а највише су ноћивали управо у приватним апартманима.

- Упркос корони, број долазака се уопште није смањио када је у питању приватни сектор.

Углавном су то привредници, који ту остају и на дуже због пословних ангажмана, али и све више домаћих туриста, који најчешће породично долазе на продужени викенд. Што се тога тиче, веома смо задовољни - истиче Татјана Палковач, директорка ТОВ.

НЕДОВОЉНО КРЕВЕТА

ВРШАЦ тренутно располаже са 687 кревета у свим смештајним категоријама. То, међутим, некада није довољно да прими све госте, нарочито када се одржавају познате вршачке манифестације, спортска и школска такмичења. Зато из ТОВ подстичу грађане да се упусте у угоститељске воде, јер ће, кажу, посла бити за све.

Татјана Палковач, Фото Ј. Ј. Баљак

То је подстакло бројне Вршчане да почну да се баве овом врстом угоститељства, па је ТОВ током 2020, упркос корони, категоризовао по две смештајне јединице месечно, што је много више него претходних година.

- Људи су тиме почели озбиљно да се баве. Имамо много нових објеката са четири звездице, што је највиша категорија за приватни смештај. Чак и они који су били нижег ранга, сада улажу у своје објекте, како би испунили највише стандарде - додаје Палковачева, уз констатацију да највише посла имају апартмани средње категорије.

Она сматра да би тај пример требало да следе и сеоска домаћинства, нарочито у Гудурици и Шушари, јер интересовање туриста постоји.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)