"НОВИ СТАН ЈЕ ДОБАР АЛИ НИЈЕ МОЈ": Привремени смештај за бака Лепосаву Стојановић из Приштине

Д.Зечевић

07. 02. 2021. у 13:39

НОВИ СТАН ЈЕ ДОБАР АЛИ НИЈЕ МОЈ: Привремени смештај за бака Лепосаву Стојановић из Приштине

Фото: Д. Зечевић

НОВИ стан који ми је доделио град Приштина леп је, али није мој. Ту ћу привремено становати шест месеци јер ће надлежни плаћати кирију, а после тога надам се да ће мени, као и осталим станарима општина обезбедити трајни кров над главом, јер смо принуђени да се иселимо из својих досадашњих станова у павиљону Е у центру града.

Овим речима бака Лепосава Стојановић (87) из Приштине која је јавности постала позната после намере градских власти да иселе станаре тзв Павиљона Е у центру града како би изградили модеран паркинг простор. Како радови на изградњи поменутог простора трају већ неколико месеци, петнаестак породица из поменутог Павиљона, мораће да напусте једноспратни монтажни објекат коме је све отежанији приступ због земљаних радова на околном простору.

Фото: Д. Зечевић

 

- Пошто је за баку већ пронађен стан недалеко од садашњег, планирано је да се наредних дана, најкасније до петка пресели у нови привремени смештај - потврдио нам је вест да ће се бака наћи у новом стану Александар Чановић, апсолвент Медицине рођен у Липљану, који брине о бака Лепосави последњих неколико година.

СТАНАРСКО ПРАВО

- Осим са бака Лепосаву са надлежнима из града Приштине договорено је изнајмљивање још три стана за Српкиње из Павиљона које желе да се врате и наставе борбу за остваривање станарског права. Оне су као и бака Лепосава прихватиле предлог општине Приштина да станују у стану под киријом док се не пронађе трајно решење - рекао је Новостима Александар Чановић(32) младић који последњих година брине о бака Лепосави наглашавајући да су надлежни града Приштине категорично обећали да ће наћи решење за њихова стамбена питања односно доделу станова који су им због грађевинских радова одузети у Павиљону Е.

И док објашњава да бака не жели да се пресели у нови смештај док не пренесе све сопствене ствари овај младић истиче да ће јој помоћи око неопходног траспорта и измештања ствари али и намере да оствари право над сопственим станом, јер је у стану у Павољону Е који је њој и покојином супругу доделио Студентски дом приштинског Универзитета боравила од 1973 године.

- Овде је сада немогуће живети због радова који се одвијају напољу. Град Приштина ће ми у наредних шест месеци плаћати кирију у новом стану а до тада ће се ваљда изнаћи неко решење не само за мене већи остале станаре овог Павиљона - нада се бака Лепосава која како нам је и раније говорила не жели да се сели из Приштине, града у којем је провела досадашњи живот.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)