ЕПИДЕМИЈА У РУДНИЧКО-ТАКОВСКОМ КРАЈУ: У болници 39 пацијената, без преминулих

М. Б.

06. 02. 2021. у 15:20

НЕМА, срећом, званичних значајних промена о пандемијској ситуацији у Рудничко-таковском крају, у односу на претходне дане. Она данас овде гласи: без иједног преминулог током минула 24 часа, на болничком лечењу је 39 пацијената.

ЕПИДЕМИЈА У РУДНИЧКО-ТАКОВСКОМ КРАЈУ: У болници 39 пацијената, без преминулих

Фото: М.Б.

- У Ковид одељењима Опште болнице у Горњем Милановцу, тренутно се лечи 39 пацијената, (један мање у односу на наше јучерашње и званично извештавање надлежних). Према пресеку од јутрос у осам сати, од тих 39 укупно хоспитализованих пацијената, на Грудном одељењу смештено је њих 18, на Интерном 12 и девет на Неурологији.

Од њих, на корона вирус позитивно је 29 пацијената, негативно седморо, док троје чека резултате тестирања, или тестирање.

Током протекла 24 часа, хоспитализовали смо четири особе, са симптомима који указују на могућу инфекцију корона вирусом, у том периоду отпустили смо кући петоро пацијената – изјавио је данас др Предраг Шутић, в.д. директора те болнице.

Пандемију ковид-19 у овом крају, извештајно пратимо у две етапе. У првој, од њеног почетка у марту прошле године до смиривања у мају, укупно је оболело 60 лица, од којих су петоро преминули, сви остали су, према званичним подацима, излечени.

У другој, од половине јуна до сада, заражено је укупно 1.538 лица, уз нажалост 81 смртну жртву.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)