РАСТ БРОЈА ЗАРАЖЕНИХ: У Пиротском округу корона се не предаје - вакцинација у току

В.Ћ.

05. 02. 2021. у 21:28

ДРУГУ дозу Фајзерове вакцине, на подручју Пиротског округа примило је 222 грађана, махом здравствених радника, а од почетка вакцијнације укупно је цепљено 6.657 особа.

РАСТ БРОЈА ЗАРАЖЕНИХ: У Пиротском округу корона се не предаје - вакцинација у току

Фото: В. Ћ.

Сутра почиње и други круг вакцинације кинеском вакцином “Синофарм” за грађане коју су прву дозу примили одмах након приоритетних група. Према подацима пиротског ЗЗЈЗ, данас је регистровано 20 новооболелих грађана, а на тестирање су послата 34 бриса.

Од почетка епидемије, на подручју округа лабораторијски је потврђено 3.311 случајева ковида 19, а од последица заразе преминуле су 142 особе. Све особе код којих је потврђен ковид су у кућној или болничкој изолацији.

Данас је наложена мера изолације за 37, а укинута за 18 особа. У ковид амбуланти прегледано је 100 грађана,а на лечењу у ОБ тренутно се налази 21 болесник. Из Пирота их је 8, из Беле Паланке 9, из Бабушнице и Димитровграда по двоје.

У Центру за контролу и превенцију болести ЗЗЈЗ процењују да је епидемиолошка ситуација у Димитровграду несигурна, али стабилна, а у Белој Паланци, Пироту и Бабушници несигурна са тенденцијом погоршања.

Интензитет преношења вируса у популацији је умерен, а епидемиолошка ситуације се може држати под контролом само одговорним понашањем ,поштовањем свих мера и масовном вакцинацијом-поручују стручњаци пиротског ЗЗЈЗ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)