НОВОЈ ПИЈАЦИ НОВИ РОК: Град Кикинда пре три године почела градњу зелене тржнице

Р. Шегрт

04. 02. 2021. у 06:21

ПИЈАЧНИ продавци у Кикинди своју робу са садашњих тезги испод најлона са улице требало би да преселе у затворени простор нове градске пијаце најкасније у априлу.

НОВОЈ ПИЈАЦИ НОВИ РОК: Град Кикинда пре три године почела градњу зелене тржнице

Фото Р. Шегрт

Овај објекат у центру града почео је да се гради у јулу пре три године и до сада је завршена само једна ламела у којој се налази неколико локала, тврди Светислав Вукмирица, помоћник градоначелника за развој града.

Светислав Вукмирица, Фото Приватна архива

Ни тај рок, међутим, није сасвим сигуран, јер су радови већ одлагани због епидемије.

- У другој и трећој ламели у затвореном простору биће зелена, млечна и робна пијаца. Ту ће бити и простор за тржни центар са девет локала - објаснио је Вукмирица. - Градњу финансира Фонд за капитална улагања Војводине и они су обезбедили 250 милиона динара, док је Град Кикинда одвојио 50 милиона.

НАЈМОДЕРНИЈЕ ИКАДА

Кад год говоре о новој пијаци, градски функционери нагласе да ће то бити модеран објекат. У августу је и Недељко Ковачевић, директор Управе за капитална улагања АП Војводине изјавио да ће то бити "најмодернији објекат такве врсте у Војводини". Ни он тада ни Вукмирица сада нису знали да нам кажу ко је пројектант пијаце којом би Кикинда требало да се поноси.

Нова пијаца у центру града, имаће 3.300 метара квадратних, у три ламеле и 130 наткривених тезги.

- Пијаца ће бити наслоњена на садашњу пешачку зону и саставни део мањег будућег трга. Нова пијаца ће имати и свој паркинг тако да се убудуће неће стварати саобраћајна гужва - најавио је Вукмирица.

Нова пијаца гради се на месту постојеће, па су још пре три године роба и тезге измештени на улицу, где се и сада одвија продаја. Због тога се Кикинда не може похвалити тренутним изгледом  пијаце.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)