У ВРТИЋИМА МЕСТА ЗА СВЕ МАЛИШАНЕ: Општина Рума и у овој години наставља са улагањима у предшколске установе

С. КОСТИЋ

04. 02. 2021. у 07:26

У ВРТИЋИМА МЕСТА ЗА СВЕ МАЛИШАНЕ: Општина Рума и у овој години наставља са улагањима у предшколске установе

Фото С. К.

РУМА ће 2021. свим својим малишанима обезбедити место у вртићима.

Изградњом новог обданишта "Коцкица 2" који је планиран током ове године, биће укинуте листе чекања.

То очекује Слађан Манчић, председник општине Рума, који каже да је по последњем извештају на листи чекања око 30 деце.

- Уређење вртића је један од пројекат који финансирамо из буџета, који су грађани тражили кроз пројекат "Партиципативно буџетирање" - рекао је Манчић, приликом обиласка радова на уређењу дворишта вртића"Полетарац" -објекат "Центар". - у протеклих неколико месеци локална самоуправа поставила је десет нових игралишта широм општине.

СИГУРНОСТ Безбедност на првом месту, Фото С. К.

Радослав Машић, директор УПВО "Полетарац", истиче да су услови у румским вртићима, у протеклих неколико година драстично унапређени.

- Ново игралиште посебно радује 320 малишана, колико их тренутно похађа објекат "Центар".

БЕЗБЕДНА ИГРА

Пројекат уређења дворишта вртића "Полетарац" - објекат "Центар" у Руми приводи се крају, а уз тартан подлогу на 280 квадрата, у дворишту ће бити постављено и ново мултифункционално дечје игралиште које задовољава све безбедносне аспекте. Из општинског буџета за ову намену издвојено је преко четири милиона динара.

Оно обезбеђује не само физички развој већ се може користити и за јачање других аспеката развоја деце у овом узрасту. Епидемиолошка ситуација се поправља и надамо се да ће сви објекти врло брзо радити пуним капацитетом, а деца ће имати где да се играју и уживају - казао је Машић.

Општина Рума и у овој години наставља са значајним улагањима у предшколско образовање и васпитање. Изградња вртића "Коцкица 2" биће највреднији пројекат у 2021. години и за ту намену обезбеђен је 131 милион динара.

- Поред све наше жеље и енергије коју улажемо да деца буду задовољна, да и родитељи имају олакшице у смислу бесплатног вртића, бесплатних уџбеника, оваквих дечјих мобилијара и сличних ствари, изградња вртића "Коцкица 2" биће круна улагања и бриге за наше најмлађе суграђане - рекао је Манчић, и подсетио да када су 2018. године донели одлуку о бесплатном вртићу тада је било 1.270 деце, а прошле године било је преко 1.750.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)