СПОМЕНИК ВЕЉОВИЋУ И ПРИЛАЗ "МИЛОШУ": Привредни савет Горњег Милановца подржао идеју председника општине

В. ИЛИЋ

04. 02. 2021. у 09:22

СПОМЕНИК ВЕЉОВИЋУ И ПРИЛАЗ МИЛОШУ: Привредни савет Горњег Милановца подржао идеју председника општине

Фото ОУ у Г. Милановцу

ЧЛАНОВИ Привредног савета Горњег Милановца су једногласно прихватили иницијативу председника Општине Дејана Ковачевића, па ће на кружном току у јужној индустријској зони бити постављен споменик некадашњем градоначелнику Милојку Вељовићу.

Штавише, и приступна саобраћајница ће носити име овог човека који је, сви се слажу, најзаслужнији за привредни развој града...

- Већ смо решили проблем дела канализационе мреже у северној индустријској зони, који се пружа до фирме "Спектар", а током четврте седнице је важна тема била и екологија. Јер, намера нам је да Горњи Милановац буде што чистији град. Ружу ветрова не можемо да променимо, затворени смо између планине Рудник и брђанске клисуре, али можемо да спречимо загађење које долази од грејања. Општина је предузела све да наредну сезону започне коришћењем алтернативних извора енергије, попут биомасе, а идеја је и да се уделом локалне самоуправе од 20 до 30 одсто трошкова домаћинства стимулишу за избацивање дрвета као извора топлоте - објашњава председник општинског Привредног савета Драгољуб Вукадиновић, најављујући и то да ће изградња топловода од нове котларнице до Железничке улице, по моделу јавно-приватног партнерства, започети чим буде изабран извођач радова.

ПОЈАЧАЊА

ТОКОМ четврте седнице, именована су и два нова члана Приврадног савета Горњег Милановца - Радмила Трифуновић, генерални и извршни директор за финансијске послове компаније "Металац" Радмила Трифуновић, те помоћник председника Општине задужен за инфраструктуру и саобраћај Бранко Мартиновић.

ПЛАНОВИ Детаљ са седнице општинског Привредног савета, Фото ОУ у Г. Милановцу

Током седнице је обелодањено и то да је пројекат изградње затвореног базена у завршној фази, да су пронађена решења за грејање и хлађење, а обезбеђен је и прикључак на котларницу у изградњи. Крајем фебруара би требало да буде готова сва потребна документација за реализацију овог пројекта.

А, када је у питању изградња приступне саобраћајнице ауто-путу "Милош велики", највећи део посла је завршен. Почетком грађевинске сезоне, у марту или у априлу, започеће рехабилитација постојеће трасе од Горњег Милановца до Такова, а очекује се и завршетак пројекта за правац од "Тенка" до Срчаника.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)